Bijna 12 weken oud

Meike is ruim 11 weken oud; bij 9 weken woog ze ruim 5,2 kilo en was ze 59 cm. Over twee weekjes gaan weer een paar vaccinaties erin en we verwachten dan dat ze toch wel een zes kilootjes weegt. In de klerenmaat gaan we snel richting de 62 en de klein uitvallende 56jes passen al niet meer.

Ze is de laatste weken vooral druk geweest met leren rondkijken, lachen en teruglachen. Ze vind ‘t prachtig om op je schouder te hangen, te boeren en lekker door de erker naar buiten te kijken. Wat ze precies ziet is natuurlijk niet duidelijk, maar ze vind ‘t allemaal razend interessant. We leggen haar af en toe ook op het speelkleed dat we van mijn collega’s hebben gekregen en dat vind ze ook leuk spelen. Zelf nog niet actief richting de speeltjes die boven haar hangen (behalve bij een enkele felle beweging van haar armpjes of beentjes), maar als ‘t beweegt vindt ze ‘t goed.

De avonduren zijn ook opeens een stuk rustiger. Ze heeft nog steeds wel een huiluurtje ergens tussen 18 en 21u, maar we weten inmiddels dat ‘t echt een huiluurtje is. Ze heeft geen honger, ze wil geen aandacht. En tegenwoordig valt ze eigenlijk vanzelf in slaap en laat zich dan als vanzelf in bed leggen waar ze dan weer rustig een uurtje door tuft. Prachtig!

Die rust levert ook af en toe prachtige plaatjes op, zoals je hier en hier kan zien. Ik zal proberen om regelmatig wat nieuwe foto’s te plaatsen. We zijn nog niet zo van die filmers, maar we hebben wel al een paar leuke shots die vast ook op de site komen.

Sinds haar 7e/8e week komt ze heel netjes elke vier uur een flesje melk vragen en drinkt ze die meestal helemaal leeg (200cc). De afgelopen twee weken komt ze helemaal goed op eigen vraag: in de middag/avond is ze vaak net wat eerder; ‘s ochtends doet ze soms wat langer dan vier uur met één fles. Vermoedelijk zal ze binnenkort echt goed gaan doorslapen en dan kunnen we misschien ook al terug naar 4 vaste voedingen. De laatste voeding om 22u ‘s avonds werkt in elk geval al helemaal top; ze is eigenlijk alleen in week 11 nog eens drie nachtjes halverwege wakker gemaakt. Bijslapen!

Vrijdag is Meike 12 weken oud. Tijd voor een eerste verkwartaaldag (om in Martijn’s termen te blijven) te vieren 😉